ΓΛΕΝΤΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 19-8-2016 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη πλατεία του Μανταμάδου, έγινε στις 19-8-2016 το γλέντι του Συλλόγου Μανταμαδιωτών Λέσβου «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ». Τίμησαν το Σύλλογο με την παρουσία τους ο Πρωτοπρεσβύτερος Ευστράτιος Δήσσος των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου, ο οποίος και απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στους παριστάμενους και ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Μανταμάδου Χαράλαμπος Τζελαϊδής.

Στο λόγο της η πρόεδρος του Συλλόγου μας Μένη Κουρδουσά ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι,
Σας ευχαριστούμε που είστε κοντά μας αυτό το όμορφο Αυγουστιάτικο βράδυ, εδώ στην πλατεία του χωριού μας τον Άη Βασίλη.

Καθώς το καλοκαίρι τελειώνει, θελήσαμε να μαζευτούμε και σαν μια μεγάλη παρέα, να διασκεδάσουμε, να χαρούμε, να θυμηθούμε τα παλιά και γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις, ο καθένας να τραβήξει τον δρόμο της επιστροφής αφήνοντας πίσω τον τόπο που γεννηθήκαμε και πάντα νοσταλγούμε.

Οι συναντήσεις μας αυτές, δεν είναι μόνο γλέντι και χαρά, αλλά είναι δείγμα τιμής και αγάπης στο χωριό μας, τον φιλόξενο Μανταμάδο με την ιστορία, την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και τους κοινωνικούς αγώνες. Αυτήν την ιστορία και τον πολιτισμό, τα έθιμα και τις παραδόσεις προσπαθούμε όλοι μας να προβάλλουμε μέσα από τις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις και με τα σωστά μηνύματα να διαπαιδαγωγήσουμε τους νέους στις αρχές και τις ηθικές αξίες του λαϊκού μας πολιτισμού και της παράδοσης, γιατί αυτές θα είναι πάντα οι πραγματικές αλήθειες της ζωής.

Στην Αθήνα βέβαια τα πράγματα είναι δύσκολα. Παρ’ όλα αυτά προσπαθούμε σαν Σύλλογος να είμαστε ενωμένοι, αγαπημένοι, αλληλέγγυοι, να τιμάμε τα έθιμα και τις παραδόσεις και μέσα από το περιοδικό και τώρα τελευταία μέσω της Ιστοσελίδας του Συλλόγου μας προσπαθούμε να βρισκόμαστε σε επαφή και με τους απόδημους Έλληνες που εκεί στη μακρινή ξενιτειά έχουν ανάγκη και αποζητούν την επαφή με το χωριό και τους ανθρώπους του.

Σας ευχόμαστε σ’ όποια μεριά της πλατείας και να ‘στε, να περάσετε καλά. Ευχαριστούμε την νεολαία μας που στέκεται πλάι μας. Τον Βασίλη Πρίτση που θα παίξει και θα τραγουδήσει αφιλοκερδώς και όλους όσους μας βοήθησαν και εσάς που είστε σήμερα κοντά μας».

Advertisements